Novice

13. december 2018

Ana Odlazek podpisala pogodbo s Castellon Spain Signpost Maraton Team

Ana Odlazek je v zadnjih letih ogromno prispevala k promociji in razvoju hitrostnega rolanja pri nas. Po krajšem premoru je svojo pot nadaljevala pri nas - Rolerskemu klubu Ljubljana. Na začetku naše skupne poti so bile ambicije bolj lokalne - zmaga v skupnem seštevku Avstrijskega pokala in kakšna zmaga na večji tekmi v Avstriji, Nemčiji ali Italiji. Sezono 2014 je odlično začela s stopničkami na polmaratonu v Linzu, potem pa je svojo formo samo še stopnjevala in tako v letu 2014 postala najboljša v Avstrijskem pokalu. V letu 2015 se je udeležila maratona na Evropskem prvenstvu, kjer je tekmo končala v glavnini na 28. mestu. Sezona 2015 je bila kot se je kasneje izkazalo dobra učna podlaga, vendar je kljub temu v Avstriji večkrat stala na zmagovalnem odru in na koncu v skupnem seštevku osvojila 2. mesto. V sezoni 2015 je tudi začela obiskovati tekme Nemškega pokala, kjer je bila prav tako stalno na stopničkah. Prav ob koncu sezone, pa se je podpisala pod zmago na domačem Ljubljanskem maratonu. Prvič je na tekmah Svetovnega pokala nastopila v sezoni 2016, kjer se je hitro učila in je bila pred zadnjo tekmo znašla v položaju, ko je morala na največji tekmi sezone v Berlinu braniti 2. mesto v skupnem seštevku. Na koncu ji je to s 27. mestom uspelo in tako se je poleg zmage v skupnem seštevku Avstrijskega pokala veselila tudi 2. mesta v skupnem seštevku Svetovnega pokala. V sezoni 2016 je tudi aktivno vodila 3-tedenski rolerski bootcamp in treninge RK Ljubljana. Lansko leto (2017) je svoje uvrstitve na posameznih tekmah za Svetovni pokal konkretno popravila in v deževni Ostravi stopila na oder za zmagovalke. Poleg Svetovnega in Avstrijskega pokala je vozila tudi Nemški pokal, kjer je na prav vseh na koncu zasedla 2. mesto. Prvič se je pokazalo, da bi z malce pomoči ekipe lahko hitro spremenila potek tekme in morda celo s pobegom zmagala.

12. november 2018

Berlinski maraton skozi oči Janeza Anderleta

Janez Anderle je letos ponovno nastopil na maratonu v Berlinu in kljub temu, da je ciljal na soliden rezultat je imel na progi izredno prigodo. Naj omenimo, da dobra predpriprava na samo tekmo precej zmanjša možnost za nastanek opisanih težav, vendar se nesreče dogajajo tudi najboljšim. V letu 2019 bo Janez nastopil v kategoriji Skate and Run, kjer vsak tekmovalec najprej rola 42km in nato v nedeljo še preteče 42km. Končna razvrstitev pa temelji glede na procent od časa zmagovalca v vsaki disciplini. Takole je opisal svoje dogajanje na sami trasi:

"Po 25 km zame kar hitrega rolanja (dobrih 27km/h) za nemško skupino (malo pred ostrim desnim zavojem trase (Rheinstraße/Saarstraße) sem se znašel v precej brezupnem položaju. Desno ogrodje koles (šina) se mi je zadaj nevarno premaknilo, sem se pa obdržal na rolerjih in takoj ustavil ob strani. Ko snamem roler ugotovim, da vijaka zadaj ni, pri matici pa je gornji konec okrušen. Videti je le še dobre tri zdrave navoje.
Brezupno se derem v prihajajoče skupine: Hat jemand Schraub, Schraub, nakar iz ene vrste prirola visok možakar, ki mi ponudi imbus ključ. Zvem da mu je ime Magnus, številke si žal nisem zapomnil. Da mi ključ, reče naj ga imam, se zahvalim in odrola naprej.


 

02. september 2018

Ana druga na tekmi v Salzburgringu, Anže Gros 12.

Danes se je na znamenitem Salzburgringu odvijala maratonska preizkušnja, kjer se je ponovno zbrala močna konkurenca. Zmaga v ženski razvrstitvi je pripadla Katharini Rumpus (Powerslide Matter Racing), zgolj desetinko pred našo Ano Odlazek, tretja pa je bila Windisch Veronika (SC HighLanders). Med moškimi je slavil aktualni svetovni prvak Felix Rijhnen (Powerslide Matter Racing), pred Bastidas Aleksander (SCC Berlin) in Jakobom Ulreich (OISC-W). Naš najbojši v skupni moški razvrstitvi je bil Anže Gros z 12. mestom (prvi v kategoriji mladincev) in Gal Gros na 15. (drugi v kategoriji mladincev).

28. julij 2018

Ana absolutna zmagovalka na tekmi v Beljaku

V Beljaku so prvič organizirali tekmo hitrostnega rolanja na razdalji 21km. Izredno težka trasa je vsebovala več kot 500 višinjskih metrov, izredno oster ovinek po spustu in razgibano progo. Več kot tretjina tekmovalcev je odstopila med drugim še pred polovico Venessa Herzog, bronasta na nedavnem svetovnem prvenstvu na razdalji 500m, ki je skupaj z Ano kmalu po začetku pobegnila. 

14. julij 2018

Ana Odlazek 3. na tekmi za svetovni pokal v Kitajskem Harbinu

V Kitajskem Harbinu je danes ponoči po srednje evropskem času potekala 5. tekma za Svetovni pokal v hitrostnem rolanju. 2 uri pred začetkom tekme je deževalo, vendar so visoke temperature progo pred začetkom tekme povsem posušile. 

<
>