Novice

18. junij 2020

Ana Odlazek ni več članica Rolerskega kluba Ljubljana

Naša najboljša tekmovalka in dolgoletna članica Ana Odlazek se je odločila, da bo dokončno prekinila sodelovanje z našim klubom, kjer je zadnja leta poleg odličnih rezultatov tudi skrbela in trenirala klubski podmladek in pomagala pri izvedbi različnih dogodkov in prireditev. Ana je v teh letih dosegla ogromno mejnikov slovenskega hitrostnega rolanja, od zmag v skupnem seštevku avstrijskega pokala, do drugega in tretjega mesta v skupnem seštevku svetovnega pokala, drugega mesta v nemškem pokalu in to v več sezonah zapored. Od najbolj prepoznavnih zmag na posameznih maratonih ali polmaratonih nam v najlepšem spominu ostaja zmaga v Linzu (kot prva Slovenka sploh), ter zmaga na prvi izvedbi rolanja na Ljubljanskem maratonu. Prav tako pa si bomo zapomnili nekatere magične uvrstitve med prve tri, predvsem tekmo svetovnega pokala v Rennesu, kjer je z ubežnicami uspešno pobegnila glavnini in na koncu osvojila 3. mesto., stopničke v deževni Ostravi in v kitajskem Harbinu. Zadnje leto je sicer nastopala za špansko-kitajsko ekipo Castellon-Signpost, ki pa je pred začetkom sezone razpadla, kar je že nakazovalo globalni ekonomski zasuk zaradi epidemije virusa Covid-19. Kljub temu, smo v klubu poskrbeli za vse potrebno, da bi Ana v sezoni 2020 ponovno tekmovala v barvah Rolerskega kluba Ljubljana, potem pa je bila praktično celotna letošnja sezona še pred prvo tekmo odpovedana.

14. julij 2019

Anže Gros in Ana Odlazek zmagovalca na polmaratonu v Munichnu

Danes je v regatnem centru bilzu Munichna potekala polmaratonska preizkušnja za Avstrijski pokal. Letos so se organizatorji odločili za malce spremenjen format in tako je bila to samostojna vožnja na čas na 21km. Naši tekmovalci so se tokrat odlično odrezali, saj je prvo mesto zasedel Anže Gros, ekipni uspeh moške ekipe pa je s 3. mestom dopolnil Gal Gros, s 5. mestom Peter Korez in s 7. mestom Aleš Gros. Pri ženskah je zmago suvereno osvojila Ana Odlazek.

26. maj 2019

Anže Gros zmagovalec tekme v Zagrebu

Danes se je v Zagrebu na Priobalni cesti odvijala 3. letošnja tekma za Hrvaški pokal z močno udeležbo Rolerskega kluba Ljubljana. Na polmaratonski razdalji je naš Anže Gros s 38 minutami in 9 sekundami postavil nov rekord proge in tako brez večjih težav zmagal, Gal Gros pa je v sprintu glavnine zasedel skupno 3. mesto in se pridužil Anžetu na odru za zmagovalce. Od 6. do 9. mesta so se zvrstili preostali naši tekmovalci Rajko Česnik, Aleš Gros, Peter Volf in Igor Erceg.

Pri ženskah je 4. mesto osvojila Tanja Plestenjak, 5. mesto pa Aleksandra Kelemen.

14. april 2019

Ana in Tadeja 1. in 3. na polmaratonu v Linzu

Danes je v Linzu potekal tradicionalni maraton, v sklopu katerega je tudi tekmovanje na polmaratonski razdalji v hitrostnem rolanju. Med ženskami je Ana Odlazek s časom 00:41:35 s samostojnim pobegom prirolala do zmage, medtem ko je Tadeja Donko v ciljni sprint glavnine osvojila 2. mesto in s tem skupno 3. mesto pa je osvojila Tadeja Donko. 
 

13. december 2018

Ana Odlazek podpisala pogodbo s Castellon Spain Signpost Maraton Team

Ana Odlazek je v zadnjih letih ogromno prispevala k promociji in razvoju hitrostnega rolanja pri nas. Po krajšem premoru je svojo pot nadaljevala pri nas - Rolerskemu klubu Ljubljana. Na začetku naše skupne poti so bile ambicije bolj lokalne - zmaga v skupnem seštevku Avstrijskega pokala in kakšna zmaga na večji tekmi v Avstriji, Nemčiji ali Italiji. Sezono 2014 je odlično začela s stopničkami na polmaratonu v Linzu, potem pa je svojo formo samo še stopnjevala in tako v letu 2014 postala najboljša v Avstrijskem pokalu. V letu 2015 se je udeležila maratona na Evropskem prvenstvu, kjer je tekmo končala v glavnini na 28. mestu. Sezona 2015 je bila kot se je kasneje izkazalo dobra učna podlaga, vendar je kljub temu v Avstriji večkrat stala na zmagovalnem odru in na koncu v skupnem seštevku osvojila 2. mesto. V sezoni 2015 je tudi začela obiskovati tekme Nemškega pokala, kjer je bila prav tako stalno na stopničkah. Prav ob koncu sezone, pa se je podpisala pod zmago na domačem Ljubljanskem maratonu. Prvič je na tekmah Svetovnega pokala nastopila v sezoni 2016, kjer se je hitro učila in je bila pred zadnjo tekmo znašla v položaju, ko je morala na največji tekmi sezone v Berlinu braniti 2. mesto v skupnem seštevku. Na koncu ji je to s 27. mestom uspelo in tako se je poleg zmage v skupnem seštevku Avstrijskega pokala veselila tudi 2. mesta v skupnem seštevku Svetovnega pokala. V sezoni 2016 je tudi aktivno vodila 3-tedenski rolerski bootcamp in treninge RK Ljubljana. Lansko leto (2017) je svoje uvrstitve na posameznih tekmah za Svetovni pokal konkretno popravila in v deževni Ostravi stopila na oder za zmagovalke. Poleg Svetovnega in Avstrijskega pokala je vozila tudi Nemški pokal, kjer je na prav vseh na koncu zasedla 2. mesto. Prvič se je pokazalo, da bi z malce pomoči ekipe lahko hitro spremenila potek tekme in morda celo s pobegom zmagala.

>