Novice

Ana Odlazek 2. v Hamburgu

25. junij 2017

Deževni Hamburg je bil naklonjen obema našima tekmovalcema. Ana Odlazek je po tesnem ciljnem sprintu zasedla odlično 2. mesto, Črt Mori pa je s taktično vožnjo s koleščki za suho podlago zasedel 50. mesto med rekreativci.

Tekma v Hamburgu je štela kot 2. tekma za Nemški pokal v katerem bo letos vrhunsko uvrstitev napadala tudi naša Ana Odlazek. Proga je speljana po samem centru mesta in je zelo razgibana z veliko vzponi in spusti, ter tudi z vožnjo čez tunel in 180 stopinskim obratom. Zadnja dva kilometra sta v vzponu, start in cilj pa sta na različnih točkah, kljub temu pa je organizator odlično poskrbel za prevoz stvari iz starta na cilj in za vse ostalo na cilju.


Na startu so se zbrale najboljše Nemške tekmovalke in tekmovalci, kljub temu pa najbrž zaradi mokre podlage le ta ni bil hiter. Že v prvem vzponu so se začele kazati razlike v tehniki in izbiri koleščk tako da se je vodilna skupina tako moških kot žensk hitro redčila. Mokra in drseča podlaga je praktično onemogočila napade, saj ni bilo možno narediti dovolj velike razlike v hitrosti, da bi se odpeljal od glavnine, zato so vsi večinoma vozili na tempo. Tudi prva ženska skupina se je hitro razredčila na zgolj 4. tekmovalke, ki so praktično do ciljnega vzpona skrbele za oster tempo. Pred samim vzponom sta poleg naše Ane Odlazek v vodilini skupini ostali vodilna v svetovnem pokalu Katharina Rumpus in Katja Ulbrich. V vzponu je Ana prvič poizkusila z napadom, vendar je bila Katja dovolj pozorna, da ga je ulovila. Takrat pa je pospešila Katharina in zgolj Ana ji je lahko do cilja sledila, za prehitevanje pa ji je zmanjkalo moči. Tako je osvojila 2. mesto in pomembne točke v boju za Nemški pokal.


Črt je v do prvega vzpona še držal vodilno skupino nato pa je bilo očitno, da z koleščki za suho podlago nima dovolj oprijema. Nato je počasi izgubljal mesta in skupine vse do prvega spusta, kjer je ulovil dve skupini pred sabo. V srednjem delu tekme je bilo celo nekaj suhih predelov na katerih je celo pobegnil skupini, vendar ga je le ta na mokrih delih ulovila nazaj. V zadnjih kilometrih pa je mokra podlaga in vzpon ponovno onemogočila napad na višja mesta zato mu je skupina pobegnila in na koncu je prirolal malce več kot 40 sekund za glavnino in se uvrstil na 50. mesto, oziroma 8. v svoji kategoriji.