Novice

Prvo in drugo mesto na tekmi Avstrijskega pokala v Regensburgu

27. maj 2017

Druga tekma za Avstrijski pokal v Nemškem Regensburgu je poskrbela za popolno prevlado naših članic, saj je Ana Odlazek prepričljivo zmagala, Tadeja Donko pa bila prva v sprintu glavnine in tako osvojila skupno 2. mesto. Maja Ljubič je dopolnila ženski uspeh z XX. mestom. Tudi člani so se dobro odrezali saj je Peter Volf zasedel 2. mesto v svoji kategoriji, Rajko Česnik pa 3. Na tekmi mlajših je Lana Česnik zasedla nehvaležno 4. mesto, vendar kljub temu pridobila ogromno izkušenj, ki ji bodo pomagale v prihodnje.

Ženska skupina je do dveh krogov pred koncem vozila v skupini, nato pa se je Ana Odlazek odločila za pobeg in tako je Tadeja lahko prepustila vodenje skupine preostalim tekmovalkam in prihranila moči za ciljni sprint. V ciljnem sprintu pa je s svojimi izkušnjami prehitela vse in osvojila 2. mesto. Obe naši tekmovalki sta v odlični formi in sta svojo predstavo tudi taktično odlično izpeljali ter tako privč sploh na tekmi za Avstrijski pokal zasedli 1. in 2. mesto.
V moški skupini so nastopili malce bolj agresivno in že na začetku je pobegnila večja skupina. Naša tekmovalca Peter Volf in Rajko Česnik sta se osredotočila na tekmo močnega tempa in na koncu v ciljnem sprintu poskrbela za lepi uvrstitvi na 2. in 3. mesto vsak v svoji kategoriji.